Kärlekens Cirkel

Gudinnor, fantasier, zodiaken, stjärnor, grafik, design, magi, häxor, vargar, naturen, ockultism, myter
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Hjärtats Stilla Revolution från Mänsklighet

Go down 
AuthorMessage
Runa
Admin
avatar

Posts : 38
Join date : 2010-07-16
Age : 56
Location : Göta Land

PostSubject: Hjärtats Stilla Revolution från Mänsklighet   Fri Aug 20, 2010 5:52 pm

HJÄRTATS STILLA REVOLUTION
- UTMANINGEN FÖR 2000-TALET

I artikeln "Hjärtats stilla revolution - Utmaningen för 2000-talet" som Tankesmedjan Mänsklighet har publicerat tidigare, så säger Swami Dhyan Giten, författare till boken Meditationens Sång - Om meditation, relationer och andlig kreativitet (boken kan köpas på Akademibokhandeln.se):

"Utmaningen för 2000-talet är Hjärtats Stilla Revolution. Det är inte en revolution inom en organisation eller ett land i traditionell bemärkelse med våld, galenskap och blodsutgjutelse, utan det är en revolution i mänskligt medvetande på individuell nivå. Det är en revolution i mänskligt medvetande bortom landsgränser, ideologier och trossystem.

I samhället idag existerar en djup splittring mellan den inre och yttre världen, mellan intellekt och intuition, mellan manligt och kvinnligt, mellan vila och aktivitet samt mellan yttre kunskap och inre visdom. Det sker en snabb teknologisk utveckling i samhället, men vi verkar att glömma den viktigaste faktorn: oss själva.

2000-talet innebär ett inre uppvaknande. Det innebär en tid att växa upp. Många människor pratar om andlighet, meditation och inre utveckling, men det verkar inte förändra deras liv. Vår andliga utveckling beror på vårt åtagande till vår egen utveckling. Vi kan använda vår fria vilja till att anta livets utmaning att växa eller vi kan välja att inte utvecklas. Det är den frihet som livet ger oss och det är vårt eget ansvar, men det verkar vara få människor som antar livets utmaning att växa.

2000-talet är ett vägskäl och ett val mellan egots separation och hjärtats vision. Hjärtats stilla revolution är ett skifte i mänskligt medvetande från egots kortsynta perspektiv av ”jag” och ”mitt” till hjärtats fokus på kärlek och den andres behov. Det är ett skifte i medvetande från egots kortsynta separation och ändlösa begär till hjärtats vision av kärlek, glädje, samhörighet, visdom och helhet. När vi följer egots väg, begärets väg, så leder detta bara till kamp, konflikt, separation och utmattning. Hjärtats Väg handlar om att lära oss lyssna till vårt hjärta, till vår inre källa av kärlek, glädje, sanning och visdom. Det är att vara i en djup enhet och harmoni med Existensen."

GITEN

Besök Gitens Värld - En Skola för Hjärtat.
350 sidor Medicin för Själen:
www.giten.net

_________________
Minns vem du är och varför du är här!
Back to top Go down
View user profile http://vetteljus.org/karleken
 
Hjärtats Stilla Revolution från Mänsklighet
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Megaman Revolution
» Review: Deus Ex: Human Revolution Director's Cut (Wii U Retail)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kärlekens Cirkel :: Kärleken Cirkel Allmänt-
Jump to: